MAD OG VIN

Svamperisotto

Hovedret uden tilbehør til 2 personer eller som tilbehør til hovedret 4 personer.

2 stk. finthakket skalotteløg
1 stort fed hvidløg
200g arborioris (risottoris)
1½ dl hvidvin
¾ l hønsebouillon/fond
200 g svampe svitset i neutral olie på panden
75g grofthakkede valnøddekerner
75 g fintrevet parmesanost
1-2 spsk. Mascarpone
Evt. lidt knust chiliflager
Lidt neutralolie
Smag til sidst til med salt og friskkværnet peber

Tilberedning
Sautere løg og hvidløg i lidt neutral olie. Kom risene ved og sautere dem i et par minutter. Hæld hvidvinen ved og lad den koge næsten væk. Herefter hældes det meste af fonden/bouillonen på og tilsæt evt. chilliflagerne, lad det stå og simre i ca. 20 min. eller til risene er al dente hvorefter de svitsede svampe og valnødder tilsættes og koges med i et par minutter. Herefter justeres evt. med resten af bouillonen inden parmesanost og mascarpone tilsættes til sidst smages retten til med salt og peber.

Risottoen passer godt til stegt lammeculotte eller filet samt en enkel grøn salat (max 3-4 ingredienser)

Risotto med tigerrejer

Hovedret til 2 personer.
2 stk. finthakket skalotteløg
2 stort fed hvidløg (det ene fed bruges til marinaden)
200g arborioris (risottoris)
1½ dl hvidvin
¾ l hønse eller fiskebouillon/fond
4-5 stk. tigerrejer pr. person
75 g fintrevet parmesanost
1-2 spsk. Mascarpone
Friske grønne asparges i mundrette stykker

Tilberedning
Tigerrejerne ligges i en marinade af neutral olie, knust/hakket hvidløg evt. lidt knust chilliflager og friskkværnet sort peber i minimum ½ time gerne længere. Steg tigerrejerne i marinaden, tag dem af panden og hold dem lune. Løg, hvidløg og risene sauteres derefter i den tilbageværende marinade i et par minutter.

Hæld hvidvinen ved og lad den koge den næsten væk. Herefter hældes det meste af fonden/bouillonen på, lad det stå og simre i ca. 20 min. til risene er møre.

Justeres evt. med bouillonen, tilsæt de friske asparges inden rejerne, parmesanost og mascarpone tilsættes, til sidst smages retten til med salt og peber og evt. lidt friskpresset citronsaft.

 

Muslingesuppe a la Mohr

Forret/ hovedret til 4 personer
1/-2 kg Blåmuslinger, skrubbet og frigjort for skæg, muslinger som ikke er lukkede/ lukkes ved let banken på skallen eller er beskadiget kasseres.

2 mellemstore løg
2 mellemstore gulerødder
1 fennikel
Ca. 30g smør
1½ dl hvidvin (gerne Albariño Marieta 2018)
Evt. lidt tørret chilliflager

Fremgangsmåde
Grøntsagerne fint hakkes og sauteres i smør, tilsæt hvidvin, chilliflager og friskkværnet peber,, varm det op ved kraftig varme, tilsæt til sidst de rensede muslinger, som skal dampes under låg i ca. 5 min. til muslingerne har åbnet sig, vend muslingerne rundt 1-2 gange under dampningen. Kassér de muslinger som ikke har åbnet sig. Serveres gerne med et dejlig glas hvidvin, vi anbefaler Albariño 2018 Marieta fra Rias Baixas, lunt flute og aioli

Aoili
1 æggeblomme
1 stk. god sennep
1 stk. Hvidvinseddike
Ca. 2 dl. neutral olie, f.eks. rapsolie
2-3 spsk. Cremefraiche 18%
Frisk hvidløg eller hvidløgspulver efter smag

Fremgangsmåde
Pisk æggeblomme, sennep, og hvidvinseddike sammen (lettest med en el pisker), tilsæt olien i en tynd stråle i mens du pisker og indtil du har er tyk glat mayonaise. Rør cremefraichen i og smag til sidst til med peber, cayennepeber, lidt salt, og frisk presset hvidløg eller hvidløgspulver (er ikke så kraftig i smagen som frisk hvidløg).

MAD OG VIN

Svamperisotto

Hovedret uden tilbehør til 2 personer eller som tilbehør til hovedret 4 personer.

2 stk. finthakket skalotteløg
1 stort fed hvidløg
200g arborioris (risottoris)
1½ dl hvidvin
¾ l hønsebouillon/fond
200 g svampe svitset i neutral olie på panden
75g grofthakkede valnøddekerner
75 g fintrevet parmesanost
1-2 spsk. Mascarpone
Evt. lidt knust chiliflager
Lidt neutralolie
Smag til sidst til med salt og friskkværnet peber

Tilberedning
Sautere løg og hvidløg i lidt neutral olie. Kom risene ved og sautere dem i et par minutter. Hæld hvidvinen ved og lad den koge næsten væk. Herefter hældes det meste af fonden/bouillonen på og tilsæt evt. chilliflagerne, lad det stå og simre i ca. 20 min. eller til risene er al dente hvorefter de svitsede svampe og valnødder tilsættes og koges med i et par minutter. Herefter justeres evt. med resten af bouillonen inden parmesanost og mascarpone tilsættes til sidst smages retten til med salt og peber.

Risottoen passer godt til stegt lammeculotte eller filet samt en enkel grøn salat (max 3-4 ingredienser)

Risotto med tigerrejer

Hovedret til 2 personer.
2 stk. finthakket skalotteløg
2 stort fed hvidløg (det ene fed bruges til marinaden)
200g arborioris (risottoris)
1½ dl hvidvin
¾ l hønse eller fiskebouillon/fond
4-5 stk. tigerrejer pr. person
75 g fintrevet parmesanost
1-2 spsk. Mascarpone
Friske grønne asparges i mundrette stykker

Tilberedning
Tigerrejerne ligges i en marinade af neutral olie, knust/hakket hvidløg evt. lidt knust chilliflager og friskkværnet sort peber i minimum ½ time gerne længere. Steg tigerrejerne i marinaden, tag dem af panden og hold dem lune. Løg, hvidløg og risene sauteres derefter i den tilbageværende marinade i et par minutter.

Hæld hvidvinen ved og lad den koge den næsten væk. Herefter hældes det meste af fonden/bouillonen på, lad det stå og simre i ca. 20 min. til risene er møre.

Justeres evt. med bouillonen, tilsæt de friske asparges inden rejerne, parmesanost og mascarpone tilsættes, til sidst smages retten til med salt og peber og evt. lidt friskpresset citronsaft.

 

Muslingesuppe a la Mohr

Forret/ hovedret til 4 personer
1/-2 kg Blåmuslinger, skrubbet og frigjort for skæg, muslinger som ikke er lukkede/ lukkes ved let banken på skallen eller er beskadiget kasseres.

2 mellemstore løg
2 mellemstore gulerødder
1 fennikel
Ca. 30g smør
1½ dl hvidvin (gerne Albariño Marieta 2018)
Evt. lidt tørret chilliflager

Fremgangsmåde
Grøntsagerne fint hakkes og sauteres i smør, tilsæt hvidvin, chilliflager og friskkværnet peber,, varm det op ved kraftig varme, tilsæt til sidst de rensede muslinger, som skal dampes under låg i ca. 5 min. til muslingerne har åbnet sig, vend muslingerne rundt 1-2 gange under dampningen. Kassér de muslinger som ikke har åbnet sig. Serveres gerne med et dejlig glas hvidvin, vi anbefaler Albariño 2018 Marieta fra Rias Baixas, lunt flute og aioli

Aoili
1 æggeblomme
1 stk. god sennep
1 stk. Hvidvinseddike
Ca. 2 dl. neutral olie, f.eks. rapsolie
2-3 spsk. Cremefraiche 18%
Frisk hvidløg eller hvidløgspulver efter smag

Fremgangsmåde
Pisk æggeblomme, sennep, og hvidvinseddike sammen (lettest med en el pisker), tilsæt olien i en tynd stråle i mens du pisker og indtil du har er tyk glat mayonaise. Rør cremefraichen i og smag til sidst til med peber, cayennepeber, lidt salt, og frisk presset hvidløg eller hvidløgspulver (er ikke så kraftig i smagen som frisk hvidløg).

Dalgas Vin

Besøg eller kontakt os

Kig forbi vores butik hvor du finder nøje udvalgte vine fra Frankrig, Italien, Spanien, Makedonien, USA, Australien, Tyskland, Østrig, Portugal og Bulgarien. Vi har uden tvivl noget for dig!

Elmedalsvej 1, 4200 Slagelse
Mandag til fredag kl. 10:00 – 17:30 og lørdag kl. 10:00 – 14:00
Ring til os på 93 89 37 15