Chateau La Fleur Haut Carras Haut-Medoc 2016

179,95 DKK

Elsker du alt ved Pauillac på nær prisen? Så spænd selen og forbered dig en på bordeauxoplevelse af de rigtig sjove… Leveret i originale trækasser!

Denne sjældne Haut-Médoc kommer fra den lillebitte kultproducent Albert Tiffon, der siden 1982 har skabt “hemmelige” topvine fra 12 grusholdige hektar, der skræver over grænsen mellem Pauillac og Haut-Médoc.

Markerne er stærkt eftertragtede, og berømte Cru Classé-naboer som Chateau Lafite og Mouton-Rothschild står nærmest i kø med generøse bud. Men familien har lavet vin på egnen i 100 år, så Albert sælger ikke.

Denne vin kommer fra topmarker i Saint-Sauveur, og beliggenheden klos op ad grænsen til Pauillac kan i den grad smages! Samtidig er årgang 2016 blåstemplet af Robert Parker som den flotteste siden 2010.

Vivino angiver gennemsnitsprisen til 135 kr. – men lige nu kan du købe forrygende “mini-Pauillac” til under en hund.

Leveres i original 6 stk trækasse.
Smagenote
Klassisk mørk Médoc-farve i glasset. Næsen drager med forrygende duft af viol, hindbær, skovjordbær, sorte kirsebær og solbær, der levner plads til Pauillac-klassiske noter af grafit, tobak, cedertræ og nyslået græs. I munden super harmonisk med 2016-årgangens uimodståeligt friske og saftige frugtfylde. Fine tanniner og spændende hints af tjære og trøfler i den lange, luksuriøst krydrede finish. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Anmeldelser af La Fleur Haut Carras Haut-Médoc
92/100 Barego’mad – mad & vinblog
“Her har vi at gøre med et glas klassisk Haut-Médoc fremelsket af Albert Tiffon, som er en lille kultproducent på grænsen mellem Pauillac og Haut-Médoc. Det er en vin som i min optik nemt kunne forveksles med en fra Pauillac, da denne rødvin virkelig besidder nogle skønne kvaliteter og smagsmæssige udtryk, som man normalt kun oplever i de langt dyrere Pauillac-vine. Formsproget er blødt, harmonisk og saftigt og perfekt orkestreret af næsten lige dele Cabernet Sauvignon og Merlot tilsat et par dråber Cabernet Franc, som er med til at gøre denne Bordeaux-oplevelse blød og lækker med en vis elegance. Vinen fremstår flot mørk rubinrød i glasset og virker meget gæstfri med en indbydende intens duft af mørke bærfrugter, solmodne blommer, frisk tobak, trøfler og cedertræ. I munden fremtræder vinen meget harmonisk med en flot balance mellem vidunderlig frisk frugt og perfekt orkestreret struktur og fylde godt understøttet af lakridssøde tanniner og frisk moden syre ud i en lang krydret finale. Det er Haut-Médoc i forrygende dagsform – leveringsdygtig i en virkelig skøn vinoplevelse til prisen og generelt bare et s**** godt glas. Det er Bordeaux-vin med noget på hjerte.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)

90/100 Vinbladet
“Klassisk, mintet solbærduft, fin røget med nuancer fra fad. Rank struktur, fyldig med moden frugt der dækker over tanninerne og lang, frisk, moden eftersmag, røget med solbær.”

Da Albert Tiffons produktion er lille og vinene meget efterspurgte, sender han aldrig vareprøver til anmelderne. En tidligere årgang af vinen her høster dog flotte 91 point hos International Wine Report.

Nyd den til lam, rødt oksekød, fuglevildt, vildtkød og indmad. Servér ved 16-18°C.

Chateau La Fleur Haut Carras Haut-Médoc 2016 er fremstillet på et klassisk blend af 50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 5% Cabernet Franc. Duerne høstes fra 8 grusholdige hektar i Saint-Sauveur, nær Pauillac med sine utallige Cru Classé-slotte. Mosten gærer frugtbevarende på ståltank. 30 dages skindkontakt giver vinen et seriøst og velafstemt udtræk af farve, smag og tannin. 60% af vinen modner 11 måneder på franske barriquefade, heraf 35% helt nye.

Mængderabat Pris pr. flaske
1 - 5 179,95 DKK
6+ 99,95 DKK
Kategori: